STADSBIOSCOOP

Wij geloven dat de cinema dé plaats is om film te beleven. Er is het grote scherm, het goede geluid en de haarscherpe projectie. Minstens even belangrijk is het publiek zelf. Samen met andere mensen van een film genieten, het delen van een ervaring. Daar draait het volgens ons om!

Het delen van die ervaring gebeurt ook achteraf. Want wat is er leuker dan napraten over een film bij een hapje of een drankje?

De stadsbioscoop brengt een divers en kwalitatief filmaanbod naar het hartje van de stad. Een vorm van cultuur voor jong en oud, gemakkelijk bereikbaar én alle dagen geopend!

Als stadsbioscoop houden we van samenwerkingen. Dat doen we graag met iedereen die een goed idee heeft. Zo vinden er interessante kruisbestuivingen en leuke evenementen plaats, met film als gemeenschappelijke deler.

 

SCHOLEN EN VERENIGINGEN

Scholen en verenigingen ontvangen we met open armen. Op zoek naar een film die aansluit bij de lessen? Wil je jouw leden eens trakteren op een cinemabezoek? Dat kan! Wij gaan graag mee op zoek naar de juiste film, zodat jullie in besloten groep kunnen genieten van film.

 

Stuur ons gerust een mailtje om verder kennis te maken.

 
 

EVENTS

Naast onze dagelijkse filmprogrammatie bieden we ook de mogelijkheid om een zaal te huren voor andere zaken dan film. Denk maar aan bedrijfspresentaties, persvisies, personeelsfeesten, congressen, gaming-events, huwelijksvieringen en nog zoveel meer. Wij werken graag een formule op maat uit.

Een idee voor een evenement? Aarzel niet om ons te contacteren.

 
 

HORECA

In de stadsfeestzaal komt naast de cinema ook een café. Een gezellige plek waar je voor en na de film terecht kan voor een drankje of een lichte snack. Uitgebaat door stadsbrouwerij Het Anker en de mensen achter cultuurcafé de KUUB wordt het een echt Mechels verhaal.

Elke dag film met een Gouden Carolus erbij? Wij kijken ernaar uit!

 
 

CINEMATEAM

 
 

Momenteel bouwen we aan ons nieuwe cinemateam. We stellen het team binnenkort graag voor!

Geïnteresseerd in een studentenjob? Stuur ons een mailtje!

 
 
 

WIE ZIJN WE?

Sinds 1996 brengt Lumière de beste verhalen naar het grote scherm. Wat toen begon in Brugge met de uitbating van een cinema groeide uit tot een onderneming die vandaag in alle geledingen van de filmsector actief is: productie, distributie en cinema-exploitatie. La Meglio Gioventù, Boyhood of Girl doen waarschijnlijk een belletje rinkelen en werden de afgelopen 25 jaar over België verspreid. Lumière produceert ook zelf prachtige animatie-en fictieprojecten, zoals het Oscargenomineerde Van de kat geen kwaad, de Ketnet-reeks Ollie of films zoals Cleo, Le Ciel Flamand, Funan en Josep.

Lumière gelooft in de stadsbioscoop als model voor de toekomst.  De cinema als plek waar een film in optimale omstandigheden haar publiek kan vinden en kan bijdragen tot een bloeiende filmcultuur en -industrie. Daartoe redde Lumière in 2014 Cinema Cartoon's in Antwerpen van het faillissement en maakte ze de Cartoon's opnieuw tot een bloeiende cinema. Eind 2019 startte de uitbating van twee nieuwe zalen in het Fotomuseum te Antwerpen en doopte dit Cinema Lumière - Antwerpen. Naast Brugge en Antwerpen wordt Mechelen de vierde Lumière cinema.