Wanneer is de opening voorzien?


De opening is voorzien voor het najaar van 2021. Welke datum dat exact zal zijn, houden we nog even geheim. Maar we beloven wel een spetterend openingsweekend!




Hoeveel zalen worden er gebouwd?


In de feestzaal wordt er een heuse cinematoren gebouwd met daarin drie zalen op elkaar gestapeld. De grootste zaal zal 95 zitjes tellen, de twee andere zalen elk 76.




Welke films zullen er spelen?


Wij mikken op een selectie van het beste van de hedendaagse lokale, Europese en wereldcinema; films van gerenommeerde regisseurs, festivalwinnaars van over de hele wereld en te ontdekken films van debuterende regisseurs. Ook klassiekers zullen een plaatsje krijgen in het programma.




Kan ik straks ook iets drinken voor of na de films?


Stadsbrouwerij Het Anker opent dit jaar nog een nieuwe bar in de stadsfeestzaal. Het trio jonge ondernemers achter KUUB, hét cultuurcafé van Mechelen, neemt de bar voor hun rekening.

De bar bevindt zich boven, op de wandel gaanderijen, met uitzicht op de prachtige cinematoren, de passage beneden, de architectuur van het gebouw, en de F. de Merodestraat. Beneden, op het gelijkvloers, komt er bovendien ook nog een bar waar je een lekker glas bier, wijn of frisdrank vindt voor tijdens de film.

Elke dag film met een Gouden Carolus!




Is Lumière straks goed bereikbaar?


Zeker! De cinema ligt op vijf minuten wandelen van de Grote Markt, is gemakkelijk te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer of de auto.




Zullen jullie overdag open zijn?


Zeker! We starten dagelijks net na de middag met de eerste filmvertoningen! In de voormiddag zetten we onze zalen met plezier open voor schoolvertoningen of andere activiteiten.




Kan ik alvast een kijkje komen nemen?


Om niet voor de voeten van de werkmannen te lopen, is dit momenteel niet mogelijk. Als we bezoekmomenten organiseren, zullen we u daarover informeren. Inschrijven voor updates kan altijd onderaan deze website.




Hoe ziet de samenwerking met stad Mechelen eruit?


Stad Mechelen is verantwoordelijk voor de renovatie van de prachtige Stadsfeestzaal. Samen met ons staan ze in voor de bouw van de nieuwe cinematoren. Wij zijn op onze beurt verantwoordelijk voor de inkleding van de cinematoren en de filmzalen.




Zal ik met de klas naar de film kunnen komen?


Ja, vanaf de cinema open gaat zal er de mogelijkheid zijn om met de klas naar de film te komen. Aarzel niet om ons alvast een mailtje te sturen: info@lumiere-mechelen.be




Zullen de zalen te huur zijn voor andere gelegenheden dan film?


Naast onze dagelijkse filmprogrammatie bieden we ook de mogelijkheid om een zaal af te huren voor bedrijfspresentaties, persvisies, personeelsfeesten, congressen, gaming-events, huwelijksvieringen, filmopnames en meer. Meer info volgt.




Welke dagen zal de cinema geopend zijn?


Wij staan garant voor "alle dagen cinema"! U zal binnenkort dus dagelijks bij ons terecht kunnen, tijdens de week en in het weekend, tijdens de vakanties en op feestdagen.





Een andere vraag? Aarzel niet om ze te stellen!

Bedankt voor de inzending!